Nou Barris celebra una nova edició del Festival Sopes del Món Mundial

El festival s’emmarca dins el programa de Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021

Avui s’ha celebrat la 17ena edició del Festival de Sopes del Món Mundial que, després de la interrupció obligada a causa de la pandèmia, ha tornat a omplir el districte de culleres i sopes d’arreu. Enguany s’ha celebrat al Pati de la Seu del Districte amb una programació variada que ha inclòs tallers i espectacle de circ, un mercat de pagès, visites guiades a les cuines i la tradicional distribució de sopes, aquesta última amenitzada amb un concert de blues. El festival s’ha celebrat amb les mesures sanitàries vigents.

En aquesta edició han participat 60 entitats i més de 150 cuiners i cuineres que han preparat sopes d’arreu del món i de tota mena, amb receptes tradicionals i innovadores, sopes exòtiques o de temporada, sopes curatives i fins i tot reivindicatives. Aquestes noves receptes se sumen a les més de 600 que s’han pogut tastar al llarg de totes les edicions del festival, on han participat més de 400 cuiners i cuineres i més de 200 entitats. Com a novetat, en aquesta edició les sopes s’han cuinat amb les fruites i verdures de proximitat que s’han venut al mercat de pagès.

Organitzat per 9 Barris Acull i la Xarxa d’Intercanvi de Coneixements, el festival entén la cuina com una expressió artística, on els cuiners i cuineres ofereixen i comparteixen les seves creacions i tradicions culinàries amb l’objectiu de fomentar la convivència i les relacions entre el veïnat, esdevenint un espai de trobada i d’intercanvi relacionat amb la gastronomia.

Aquesta edició també s’emmarca dins la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible, que vol esdevenir una palanca per impulsar una transició alimentària cap a la sostenibilitat amb la qual s’aconsegueixi enfortir les economies locals sostenibles i millorar la salut de les persones, així com la del conjunt del planeta. Inclou el desenvolupament de més de 90 projectes i polítiques de foment de l’alimentació sostenible i una programació que va començar el gener de 2021 i culminarà amb l’inici del procés d’elaboració d’una Estratègia Alimentària de ciutat amb horitzó 2030 que esdevingui el full de ruta que caldrà seguir en les polítiques alimentàries per als propers anys a la ciutat.