Norwegian tornarà a operar des de Barcelona a partir de l’1 de juliol

Ho farà amb tres vols a Oslo, Copenhaguen i Estocolm

L’aerolínia Norwegian ha anunciat aquest dimecres que a partir de l’1 de juliol reprendrà tres rutes des de l’aeroport del Prat, concretament a Oslo, Copenhaguen i Estocolm. Segons ha explicat en un comunicat, a la capital noruega hi viatjarà tres cops per setmana (els dimarts, dijous i diumenges), a la capital danesa dos (dilluns i divendres) i a la capital sueca dos més (dilluns i divendres). La companyia també recuperarà alguns trajectes des d’altres aeroports com Palma, Alacant, Màlaga i Gran Canària. En total, seran 84 vols setmanals des d’aquests cinc aeroports. D’acord amb Norwegian, la reobertura “respon a l’increment de la demanada entre els passatgers, en in moment que les altres aerolínies també estan reprenent els seus vols”.
Durant aquest temps que l’operativa s’ha mantingut aturada, la companyia ha treballat només en tretze rutes, totes elles entre aeroports noruecs. D’aquesta manera, ampliarà la seva operativa en 12 avions, fins als 20 aparells. En l’apartat financer, ha hagut de rebre ajudes del govern noruec per garantir la supervivència.

Mentrestant, els representants dels treballadors de la companyia a l’Estat mantenen un conflicte obert amb la direcció de l’aerolínia a qui acusen de cessió il·legal de treballadors. Les organitzacions sindicals USO i Sepla acusen la línia aèria de no voler ser responsables de 400 pilots i 900 tripulants de cabina que van ser contractats a través de la filial Norwegian Air Resources i de fer servir “un complex entramat de societats” per eximir-se de les responsabilitats davant possibles indemnitzacions per acomiadament i dels deutes a la Seguretat Social.