Neix el Sindicat de Persones Sense Llar de Barcelona

Reclamen que es garanteixi el dret a l'habitatge, tombar la llei d'estrangeria i poder treballar

Un grup de persones sense llar de Barcelona ha decidit organitzar-se en un sindicat per defensar els seus drets. Així ho ha anunciat la nova organització en una sèrie de missatges a xarxes socials, on ha penjat diversos vídeos de persones sense llar que exposen les seves reivindicacions. Els protagonistes dels clips expliquen que s’han unit “per no morir al carrer” i recorden que l’any passat van morir 18 persones dormint al carrer. També exigeixen que es derogui la llei d’estrangeria, que es tanqui els CIE i poder tenir una feina digna.

Segons apunten, moltes de les persones sense llar van arribar a Catalunya quan eren nens i, en arribar als 18 anys, la DGAIA els va “deixar al carrer” sense permís de feina. “Ens veiem obligats a viure al carrer i buscar-nos el pa com podem i, a sobre, ens criminalitzen”, es queixen.

En els missatges a xarxes socials el sindicat diu que s’estan organitzant perquè 3 de cada 4 persones al carrer no té papers i aquesta situació “irregular” els fa “gairebé impossible tenir accés a res ni a cap dret” i els “aboca a malviure al carrer”. També denuncien que, en no tenir papers, corren el perill d’acabar a un CIE i ser deportats si queden exposats a qualsevol operació policial.

A més, també exigeixen que se’ls garanteixi el dret a l’habitatge i critiquen que a Barcelona “hi ha milers de pisos buits i gent morint al carrer”.