Neix el festival Moujuïc per apropar la dansa a tots els públics

El Castell de Montjuïc i el Graner Fàbrica de Creació impulsen el certamen que se celebrarà el 18 i 19 de setembre

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La primera edició de Moujuïc, un festival nascut amb la voluntat d’apropar la dansa i les arts de moviment a tots els públics, se celebrarà el cap de setmana del 18 i 19 de setembre. Moujuïc és una producció del Castell de Montjuïc amb la col·laborció del Graner, Fàbrica de Creació, i s’emmarca en la línia de foment de la dimensió cultural d’aquest equipament municipal. A la vegada, entronca amb l’esforç de democratització de l’accés a la cultura, en el marc del Pla de Drets Culturals de Barcelona. La primera edició de Moujuïc inclou quatre espectacles i dues càpsules escèniques.

Formen part de la programació les peces ‘Cossoc’, un duet de dansa per a carrer creat per Magí Serra i Anamaria Klajnšček; ‘Residència0’, una reflexió sobre la creació a càrrec del col·lectiu Llego Tarde; ‘Roges’, de la Cia. Miquel Barcelona, que recull testimonis de la Guerra Civil i recupera les expressions artístiques de l’època, i Tradere, una peça de Laia Santanach fruit d’un procés d’investigació sobre la tradició des d’una mirada contemporània, i una peça breu per dia del Col·lectiu Symbiosi, al Pati d’Armes.

En total s’oferiran dues sessions, una el dissabte i una altra el diumenge, amb dos espectacles diaris. Les entrades tenen un preu de 3 euros per dia amb consumició inclosa, amb un abonament pels dos dies a un preu de 5 eyros amb consumició i es podran adquirir a la web del Castell. Els espectacles han estat escollits amb la voluntat d’arribar a tot tipus de públics.