‘Nadal al Port’ recupera les atraccions i el mercat de comerç i gastronomia

La fira s'inaugurarà el 9 de desembre i s'allargarà fins al 6 de gener al Moll de la Fusta de Barcelona

La fira 'Nadal al Port' estrenarà 200 metres de cel estrellat. CEDIDA

La tercera edició de ‘Nadal al Port’ torna enguany al 100% al Moll de la Fusta recuperant les atraccions –entre les quals una nòria gegant de 65 metres i el carrusel tradicional- i el mercat de comerç i gastronomia. En paral·lel, més de 85.000 llums led composaran la il·luminació nadalenca amb la novetat de 200 metres de cel estrellat i una bola de Nadal transitable pel seu interior, amb un espectacle lluminós al ritme de la música. Grans motius nadalencs led d’accés i trànsit pel recinte i una elegant il·luminació dels fanals al moll del Dipòsit i al passeig Joan de Borbó completaran la il·luminació terrestre. La fira s’inaugurarà el 9 de desembre –amb la tradicional encesa de llums- i s’allargarà fins al 6 de gener al Port Vell.

“El Nadal al Port vol contribuir a la represa econòmica, social i cultural de la ciutat; consolidar el moll de la Fusta com un espai de trobada i fomentar la cultura i el patrimoni marítim entre la ciutadania”, ha apuntat el president del Port de Barcelona, Damià Calvet. A la banda marítima, un pessebre i l’Estel d’Orient il·luminaran la làmina d’aigua mentre que, atracats al moll de la Fusta, els vaixells històrics del Museu Marítim de Barcelona -el Pailebot Santa Eulàlia i el Far Barcelona- estaran engalanats per a l’ocasió i es podran visitar.

La tradicional encesa de llums tindrà lloc el 9 de desembre a les 18.00 hores i serà l’escenari de la preestrena de l’òpera del Liceu co-creada amb el barri del Raval, ‘La gata perduda’, interpretada per associacions i entitats del barri. Un esdeveniment que també comptarà amb actuacions al Pailebot Santa Eulàlia i la pròpia encesa de llums a càrrec d’un grup de nens.