Mossos i Guàrdia Urbana faran controls i filtres preventius per evitar aldarulls a l’avinguda Maria Cristina

El balanç final de la passada nit és de 22 detinguts, 34 ferits entre els assistents i 5 agents lesionats

Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana faran controls de saturació, filtres i tancaments per evitar nous aldarulls a l’avinguda Maria Cristina, on es preveu que tornin a concentrar-se milers de persones per fer botellot aquesta nit. La passada va acabar amb 22 detinguts, 34 ferits entre els assistents i 5 agents dels Mossos lesionats. Hi havia unes 40.000 persones. El dispositiu de seguretat que s’ha disseyat, format per efectius d’ordre públic, de seguretat ciutadana uniformats i de paisà, té per objectiu minimitzar i prevenir incidents que es puguin produir en el marc del botellot.

Els aldarulls d’aquesta matinada s’han iniciat quan un grup de persones violentes haurien atacat a efectius uniformats de la Guàrdia Urbana mentre assistien una víctima d’una agressió. L’actuació policial ha desfermat actes violents cap als agents i ha calgut activar recursos policials d’ordre públic. Cap a les 4 hores de la matinada, amb un afluència de 40.0000 concentrats a Plaça Espanya i rodalies, diversos grups violents han atacat i cremat dos cotxes policials de la Guàrdia Urbana, dos contenidors i han fet llançaments de tot tipus d’objectes contundents.

L’activació dels Mossos d’Esquadra per donar suport als agents i a la resta de persones ha comportat una major violència per part d’alguns grups de concentrats. De manera simultània s’han produït llançaments d’objectes contundents des del pont elevat del carrer Rius i Taulet. També han fet destrosses en un dels pavellons de la Fira de Barcelona, concretament al Palau de Congressos, amb danys a la porta i vidreres. En el marca d’aquests incidents s’han detingut dotze persones per desordres públics i danys. Els Mossos han utilitzat de manera selectiva el foam per dispersar els grups violents.

El total d’assistències realitzades pel Sistema d’Emergències Mèdiques és de 34 persones ateses (14 per talls i ferides ocasionades per vidres o altres objectes) i 5 agents dels Mossos per contusions (pels llançaments).

A més, entre les sis i dos quarts de set de la matinada, s’han produït dos actes de pillatge en dues botigues i danys a marquesines d’autobusos, l’incendi de vuit motocicletes, el llançament d’una altra des del pont de plaça Espanya a l’interior de la Gran Via, i el trencament de mobiliari urbà. Per aquests incidents s’han fet 10 detencions.