Mor Diego Armando Maradona

El 'pelusa' va jugar al Futbol Club Barcelona del 1982 al 1984

Diego Armando Maradona ha mort aquest dimecres als 60 anys d’un infart a la seva residència de la urbanització privada de Tigre, a les rodalies de Buenos Aires, a l’Argentina, segons recull la premsa del país sud-americà, que confirma el decés a través de l’agent i amic del jugador Matía Morla. El ‘pelusa’, com se’l coneixia popularment, residia en aquesta casa des de fa dues setmanes, on es va instal·lar un cop el van donar d’alta el 3 de novembre d’un centre hospitalari després de ser operat d’urgència d’un hematoma subdural crònic. El president argentí, Alberto Fernández, ha decretat tres dies de dol nacional.

Maradona va jugar al Futbol Club Barcelona del 1982 al 1984. El va fitxar Josep Lluís Núñez per mil milions de pessetes.

Després del club barceloní, el crac argentí va fer carrera al Nàpols italià, equip amb el qual va aconseguir diversos títols.

A l’Argentina se’l venerava com a figura de referència dins i fora de l’esport, després que guiés la selecció del país fins al títol de campiona del món el 1986 a Mèxic.

Els problemes amb les substàncies estupefaents i l’alcohol van marcar també la seva vida, addiccions que van començar durant l’etapa de l’argentí com a futbolista i que el van acompanyar fins al final dels seus dies.