El pa de la fleca Montserrat Forners, ubicada al carrer Castillejos de Barcelona, ha estat guardonat amb el Premi al Millor Pa de Pagès Català 2024, un reconeixement que destaca la qualitat i l’artesania dels forners de Catalunya.
Aquest premi, dotat amb 2.000 euros, s’ha lliurat en el marc del concurs Millor Pa de Pagès Català, organitzat pel Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català. L’acte, enguany, s’ha celebrat aquest passat cap de setmana al Teatre Municipal de Banyoles, amb la presència de destacats membres del sector.
Montserrat Forners, fundada el 1894 i actualment gestionada per Marc Casamitjana, pertany a la quarta generació de forners de la família. Aquest guardó representa el segon premi, gairebé consecutiu, per a la fleca, que ja va obtenir el mateix reconeixement el 2022. A més, Montserrat Forners ha estat guardonada en altres ocasions, com el Premi a la Millor Coca de Sant Joan 2023 o al Millor Llonguet de Catalunya el 2021.
Marc Casamitjana, ha expressat la seva satisfacció pel premi, destacant el treball constant per obtenir un equilibri entre tradició i innovació, sempre mantenint la qualitat del producte. El pa guanyador s’ha elaborat amb una nova recepta que incorpora farina de proximitat i una molla més suau i hidratada, un canvi que ha captivat al jurat del concurs.
Els altres finalistes d’aquesta edició van ser els forns Sistaré de Reus, Espurna de Berga, Massana de Cornellà de Llobregat i Mistral de Barcelona. A més del premi al millor pa, l’acte també ha reconegut diverses trajectòries destacades dins del sector, com la distinció pòstuma a Antoni Figuera, president de la IGP Pa de Pagès Català fins al seu traspàs, i el premi al Jove Empresari a Emilio Ojeda del Forn Artesà Luna de Sant Joan Despí.