Més d’un 80% de les farmàcies catalanes atenen a pacients amb símptomes

El president de la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (Fefac), Antoni Torres, ha assegurat que més d’un 80% de les farmàcies ha atès a persones que manifestaven tenir símptomes de coronavirus –per via telefònica i presencial– que “no podien accedir als serveis públics de salut”.

“Hem fet el treball que ens tocava fer i ho hem fet bé. Hem actuat de filtre per evitar el col·lapse assistencial”, ha reivindicat aquest dimarts en roda de premsa telemàtica en la qual també ha participat el responsable de projectes professionals de Fefac, Àlex Figueres, en el marc de la presentació dels resultats de la ‘Enquesta sobre l’afectació del Covid-19 en la farmàcia comunitària’.

Torres ha concretat que, malgrat els circuits que ha activat la Generalitat amb el servei ‘061 Salut Respon’ i l’aplicació per a mòbil ‘StopCovid19Cat’ per filtrar possibles casos de coronavirus, “el farmacèutic ha actuat com a conseller de salut davant els dubtes, els nervis i l’angoixa d’algunes persones”.

També ha destacat el valor social de les farmàcies catalanes, que al seu judici “han donat resposta a les necessitats socials –especialment als més vulnerables– en excel·lent coordinació amb la Conselleria de Salut de la Generalitat” per protegir la salut de les persones.

Sobre els professionals del sector farmacèutic, Torres ha detallat que han prestat un servei amb “més capacitats de l’habitual”, i ha reivindicat la comunicació entre establiments i la capacitat logística de les empreses per proveir a la ciutadania.