Més de 600 empreses de Barcelona s’adhereixen al “Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere”

El Compromís s’adapta a l’era post- COVID i incorpora la distinció Safe Travels que estableix protocols per a un viatge segur

Un total de 664 empreses han rebut aquest matí els distintius del Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere. Del conjunt d’empreses, 416 renoven la distinció i 248 s’incorporen de nou al programa.

El projecte Biosphere està impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Barcelona i el Consorci de Turisme de Barcelona. L’objectiu és reconèixer aquelles entitats que aposten per una gestió respectuosa amb el canvi climàtic, el medi ambient, la cultura i el retorn social i econòmic de la ciutat i comarques de Barcelona.

El Compromís basa la seva metodologia en el treball al voltant dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides i, en els darrers mesos, com a conseqüència de la pandèmia, ha incorporat noves mesures que fan referència a la seguretat sanitària establint protocols reconeguts pel segell Safe Travels del World Travel & Tourism Council. Així, les empreses que obtenen el distintiu del Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere poden sol·licitar el Safe Travels al Consorci Turisme de Barcelona.

Aquest segell és el primer homologat a escala mundial i permet reconèixer a qualsevol país del món les empreses, entitats i destinacions que duguin a terme accions de prevenció i higiene contra la COVID-19, amb l’objectiu de generar espais segurs per als viatgers.

Durant l’acte, el regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, ha remarcat “el ferm compromís de la ciutat amb els objectius de desenvolupament sostenible que han fixat les Nacions Unides, i en aquests objectius la gestió del turisme és un element cabdal. Les 600 empreses adherides al Compromís demostren com aquesta convicció s’està generalitzant en el sector de l’economia del visitant”.

De la seva banda, el president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, ha destacat que “aquest acte del Compromís per la Sostenibilitat és un señal de l’interès de les empreses per promoure un turismo més curós per part dels operadors i per tant significa un grau de maduresa i de sensibilitat molt rellevant en aquest tema”. Torres està convençut que “el desplegament d’aquestes mesures incrementa la competitivitat de la Destinació Barcelona i ens posiciona com un destí modern que està atent als requeriments de la societat”.

El Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere respon tant a la voluntat de promoure un turisme més curós per part dels operadors turístics, com també als desitjos de les persones visitants de poder viatjar respectant al màxim l’entorn. El desplegament d’aquestes mesures suposa un nou posicionament de ciutat i el seu entorn, que incrementa la competitivitat de la Destinació Barcelona, formada per la ciutat de Barcelona i les 12 comarques de la província.