Més de 60 quilos de marihuana comissats i 5 detinguts al districte barceloní de Sant Martí

Els homes es van atrinxerar durant hores en un domicili després d'agredir agents de la Guàrdia Urbana

Imatge recurs d'una plantació de marihuana. ACN

Més de 60 quilos de marihuana comissats -a banda de més de 1.000 plantes- i cinc persones detingudes és el balanç d’una actuació de la Guàrdia Urbana de Barcelona que va tenir lloc dimarts a la tarda al districte de Sant Martí, segons ha avançat ‘El Periódico’ i ha confirmat el cos policial.

Tot plegat després que un agent de paisà observés com uns homes traslladaven bosses a una furgoneta i detectés que desprenien olor a marihuana. Aquest primer grup, presumptes compradors, va aconseguir fugir, però la Guàrdia Urbana va poder detenir els altres cinc individus, presumptes venedors, després d’estar hores atrinxerats en un domicili del carrer Almogàvers.

En detectar el presumpte carregament il·lícit l’agent de paisà va avisar la comissaria, des d’on es va enviar una patrulla. En arribar a l’indret, els agents van intentar identificar els homes que carregaven les bosses a la furgoneta, però van fugir. Un dels fugitius es va fer escàpol a bord de la furgoneta on s’estava carregant la mercaderia, i en la fugida va atropellar un policia, que va resultar il·lès. Poc després la Guàrdia Urbana va detectar la furgoneta al carrer Pallars amb quatre bosses de marihuana a l’interior. En el moment de publicar la notícia es continuen buscant aquestes persones.

Dues hores més tard, agents que havien quedat de guàrdia al carrer Almogàvers van veure arribar a bord d’un cotxe un segon grup de cinc persones, presumptes venedors, que van començar a descarregar material del maleter aliens al que havia passat prèviament. Els agents els van intentar identificar però aquests també van fugir.

En van poder retenir dos, que es van escapar després d’agredir-los, segons la versió de la Guàrdia Urbana. Els cinc individus es van atrinxerar al domicili del carrer Almogàvers fins que, hores després, els agents van poder entrar al pis amb autorització judicial i van detenir-los.