Més de 100 nous policies nacionals juren el càrrec a Barcelona

Teresa Cunillera aposta per la cooperació entre cossos policials

Un total de 102 nous agents de la Policia Nacional han participat aquest dimarts en l’acte de jura o promesa del càrrec a Barcelona, que s’ha celebrat en els dependències policials del Complex de la Zona Franca de la Prefectura Superior de la Policia Nacional a Catalunya, en un acte presidit per la delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera.

Aquest any, a causa del coronavirus, no s’ha celebrat l’acte habitual a l’Escola Nacional de Policia d’Àvila –on estava prevista l’assistència de 3.176 agents, la major promoció de la història de l’escala bàsica–, sent substituït per actes descentralitzats en aquelles províncies on els agents han realitzat el seu període formatiu de pràctiques.

Cunillera ha assistit acompanyada pels quatre subdelegats del Govern central de les quatre províncies catalanes, i en l’acte també han estat presents el cap superior de la Policia, José Antonio Togores; el director general dels Mossos, Pere Ferrer; el cap de Mossos, Eduard Sallent i el sotscap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, entre altres comandaments.

Cunillera ha començat el seu discurs amb un reconeixement especial per a agents de la Policia Nacional que van morir a causa del coronavirus: “El cos del que avui formeu part ha tingut un comportament extraordinari que li fa valedor de l’afecte i l’estima de la societat”.

786 DONES

També ha destacat que en aquesta promoció hi ha un total de 786 dons que ingressaran en el cos, un camí que creu que s’ha d’anar construint i potenciant: “L’accés de la dona a espais que tradicionalment han estat ocupats per homes, trencar les barreres i sostres de cristall que tant han frustrat els expectatives professionals de tantes dones”.

Ha dit que la missió dels nous agents és la de ser garants del compliment de la Constitució i l’ordenament jurídic vigent, i complir la llei per “protegir els drets i llibertats de la ciutadania”.

COOPERACIÓ

Per Cunillera, la pandèmia està reafirmant que l’individualisme i la lluita exclusivament corporativa condueixen a un atzucac, per la qual cosa ha apostat per que els servidors públics estableixin mecanismes de cooperació a tots els nivells “per construir solucions”.

“Cooperació que s’ha forjat en operacions conjuntes i complexes, entre el Cos Nacional de Policia i els Mossos d’Esquadra, i aquests al seu torn amb la Guàrdia Civil”, i ha mantingut que la col·laboració, l’unitat i la confiança conduiran a una societat més segura, lliure i igualitària.

Amb tot, els ha emplaçat a no oblidar el moment en què prometen el càrrec, i la promesa de ser uns servidors públics “per complir i fer complir la llei” i representar els valors de la llibertat, la igualtat i la tolerància.