Més de 10.000 persones han seguit virtualment les activitats, xerrades i actes de la II Biennal de Pensament sobre el futur de la democràcia, la tecnologia i la ciutat, que s’han celebrat des d’aquest dimarts i fins a aquest diumenge a Barcelona.
Unes 6.000 persones han assistit presencialment a les activitats de la II Biennal, enfront de les 23.000 de la primera edició, ha explicat aquest diumenge en declaracions a la premsa el tinent d’alcalde de Cultura de Barcelona, Joan Subirats.
“Estem molt contents de com ha anat. Donades les circumstàncies, a més agreujades a meitat de setmana per les noves restriccions, hem aconseguit activitats amb un èxit molt notable de públic”, ha assegurat.
Per a Subirats, aquesta edició consolida la Biennal com una “opció de la política cultural de la ciutat”, que ha despertat l’interès d’un públic molt jove i que situa el pensament al costat del teatre, el cinema i les arts visuals en l’oferta cultural barcelonina.
POESIA I PENSAMENT
La II Biennal de Barcelona ha coincidit aquest any amb el Barcelona Poesia, que ha sumat uns 2.000 assistents a les seves activitats presencials després de canviar de dates –inicialment, havia de celebrar-se aquesta primavera–.
Subirats ha celebrat la convergència entre tots dos festivals: “S’ha demostrat que poesia i pensament no són oli i aigua, sinó que són elements que es barregen molt millor. Dins de la idea de la filosofia, en molts casos, hi ha les mateixes preguntes que en el cas dels poetes”.
De fet, tots dos festivals tancaran edició de forma conjunta amb l’acte ‘Sospita de Llum’, que se celebrarà aquest diumenge a la tarda al Pati dels Dons del CCCB.
ELS MÉS SEGUITS DE LA BIENNAL
L’ocupació mitjana en els 85 actes de la II Biennal del Pensament ha estat del 75% –sense comptar els actes que se celebren de forma paral·lela al festival, en el marc del +Biennal–, i en cap s’han registrat incidents.
La proposta més seguida a la xarxa ha estat ‘Les Veus del Planeta’, amb les artistes i autores Vinciane Despret, Antoine Bertin, Donna Haraway, Maria Arnal, Irene Solà i Maria Sánchez; tots els continguts del festival estan disponibles a la web de la Biennal Ciutat Oberta.
BCN POESIA
Amb una ocupació mitjana del 60%, el Barcelona Poesia s’ha bolcat aquest any en la poesia local i nacional, en no poder assistir els poetes internacionals que convidava cada any el Festival Internacional de Poesia.
L’Ajuntament ha destacat el bon acolliment entre el públic dels espectacles ‘Recitals a domicili de Vicent Andrés Estellés’, ‘Sweard i les Ombres de la Paraula’, ‘A vore’ i ‘Orbiten’, que han comptat amb la participació d’artistes i poetes com Enric Casasses i Eduard Carmona.