Lucena (Aena): La decisió d’ampliar l’Aeroport de Barcelona “s’ha de prendre abans de l’estiu”

L'ampliació permetria a l'Aeroport incrementar el sostre de viatgers anuals fins als 70 milions

13/04/2021 El presidente de Aena, Maurici Lucena, durante su intervención. ESPAÑA EUROPA CATALUÑA ECONOMIA

El president d’Aena, Maurici Lucena, ha assegurat que la decisió d’ampliar o no l’Aeroport de Barcelona-el Prat “s’ha de prendre abans de l’estiu” i ha alertat que si no es fa, es postergarà l’inici de l’ampliació almenys cinc anys.

Lucena ha participat aquest dimarts en una taula rodona que ha organitzat Barcelona Tribuna i en la qual també han estat presents la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa; el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, i el president de Saba Infraestructuras, Salvador Alemany.

Lucena ha assegurat que el projecte i la inversió de 1.700 milions d’euros estan sobre la taula, tot i que la decisió s’ha de prendre a Catalunya i que Aena “no farà res en contra de l’opinió majoritària”.

Fer aquesta ampliació permetria a l’Aeroport incrementar el sostre de viatgers anuals fins als 70 milions i augmentar les rutes intercontinentals per convertir-lo en un ‘hub’ “al nivell del Charles de Gaulle de Paris, del Heathrow de Londres o de Madrid”.

Lucena ha assegurat que la gran pregunta és si Barcelona vol aprofitar l’oportunitat de ser aquest ‘hub’ i ha assenyalat que “l’hora és greu” perquè s’ha de decidir aquests pròxims mesos.