La UB difon el patrimoni artístic dels cementiris de Barcelona

El projecte vol donar a conèixer l'art funerari de la ciutat mitjançant visites presencials i virtuals

Imatge de la escultura "El Petó de la Mort" al Cementiri del Poblenou. JULIO COLLADO

Un projecte de la UB posa en relleu el patrimoni artístic dels cementiris de Barcelona, observant-los com a “museus a cel obert”. El projecte ‘Art funerari’ documenta les principals obres artístiques dels nou cementiris que hi ha a la ciutat i permet visites presencials i virtuals per difondre un patrimoni que consideren “poc conegut”.

Entre les obres que s’hi poden contemplar hi ha panteons neogòtics, neoclàssics o modernistes, estructures que recorden els obeliscs de l’antic Egipte o escultures d’àngels i altres personatges. Des del projecte afirmen que en moltes ocasions és art executat per reconeguts arquitectes i escultors ja que és fruit dels desitjos de famílies adinerades de perpetuar la memòria dels seus parents.

Aquest mes d’octubre ja s’han fet quatre visites presencials i està previst que se’n programin més. Per participar-hi cal inscriure’s.

A banda, també està previst que el pròxim 10 de desembre tingui lloc la jornada científica ‘Patrimoni funerari català’, que aplegarà arquitectes, historiadors de l’art i altres estudiosos per parlar d’arquitectura i art funerari i de l’antropologia de la mort.