L’OMS estudia la possibilitat de crear «passaports de vacunació»

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) debatrà pròximament la qüestió de l’eventual ús de certificats o «passaports de vacunació» en viatges internacionals, ha declarat avui l’expert del departament immunològic de l’oficina europea de la institució, Oleg Benesh.

Segons ha afirmat l’especialista en una roda de premsa telemàtica per a mitjans russos, aquest tema «està en l’agenda del Comitè Internacional de normes mèdiques i sanitàries», i ha expressat la seva esperança que sigui debatut pròximament.

«Amb l’aparició de vacunes efectives i segures contra el coronavirus, l’OMS estudia els temes vinculats a la vacunació de viatgers internacionals. Voldríem recordar que l’ús d’un certificat internacional és un assumpte regulat per normes mèdiques i sanitàries», ha indicat.

L’expert ha afirmat que l’organisme internacional analitza els aspectes científics, normatius i ètics d’aquesta iniciativa.

Benesh ha indicat que en l’actualitat l’OMS treballa en tres direccions principals: la recomanació de vacunes als qui viatjaran, l’aprovació per part dels països de limitacions o requisits de vacunació per als viatgers, així com l’intercanvi d’informació entre països sobre els processos de vacunació.