L’oci nocturn reclama a Salut poder obrir en règim de bars o restaurants

FECASARM exigeix una ampliació dels horaris i el toc de queda per evitar festes il·legals

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
La patronal de l’oci nocturn FECASARM ha exigit al departament de Salut que permeti la reobertura dels locals com bars musicals, discoteques, sales de festa i sales de ball en règim de bar/restaurant, amb l’opció de posar taules i cadires o zones reservades.

En una carta al secretari general de Salut, Marc Ramentol, la patronal de l’oci nocturn assegura que aquest sistema funciona a Madrid, València, Castella i Lleó i a les Canàries, així com a la ciutat de Lleida. A més, FECASARM exigeix una ampliació dels horaris de la restauració i del toc de queda per evitar que proliferin les festes il·legals.

Segons la patronal de l’oci nocturn, “és vital la reactivació del sector encara que es faci de manera provisional en format restauració, atès que la majoria d’empreses del sector no podran sobreviure per la manca d’ajudes proporcionades a les restriccions imposades”.

Així mateix, la FECASARM considera que si no s’obre l’oci nocturn i no s’amplien els horaris fins a la mitjanit en cap de setmana, “les trobades i festes il·legals aniran en augment”. En aquest sentit, el sector considera que “és molt millor que la gent es concentri en espais legals i controlats” que no en festes il·legals sense mesures de protecció.

“S’acosten dades especials i la gent quedarà per anar a sopar i de festa sí o sí. No podem permetre que les restriccions horàries desproporcionades i la manca d’oferta legal provoqui que es dispari l’oferta il·legal”, ha assegurat el secretari general de la FECASARM, Joaquim Boadas. Segons ell, “el Govern ha de veure que la millor manera de combatre aquestes pràctiques il·legals i insegures és ampliant els horaris i l’oferta de les activitats legals i controlades”.

El dirigent de la patronal considera que ampliant horaris i equiparant l’oci nocturn a les activitats ja obertes amb un increment de controls es fomentaran les reunions en llocs segurs i s’evitarà un augment de les festes il·legals “ara que els indicadors van millorant”.

Així mateix, la patronal ha reclamat que s’impulsin més iniciatives o proves pilot en el sector, com la de l’aplicació ‘LibertyPass’, que permet a l’usuari fer un test ràpid i enllaçar-lo amb un codi QR personal i intransferible que permet accedir durant 72 hores a establiments col·laboradors.