L’oci nocturn demana una desescalada urgent

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha exigit la desescalada urgent de l’oci nocturn amb mesures de seguretat després de constatar que aquestes activitats són segures arran del concert pilot de Love of Lesbian amb 5.000 persones al Palau Sant Jordi.

En un comunicat, la patronal ha celebrat les conclusions de l’esdeveniment, que ha demostrat que els concerts massius poden ser segurs amb determinades mesures sanitàries, i ha reclamat a la Generalitat que permeti als establiments tornar a obrir les portes respectant determinades directrius abans de l’estiu.

“El resultat d’aquesta prova pilot ha aportat una nova dosi d’optimisme”, ha sostingut l’organització, que insisteix que “ja és possible” obrir l’oci nocturn “amb les corresponents mesures de seguretat i la col·laboració dels locals legals sota un dret d’admissió estricte”.

En aquest sentit, Fecasarm proposa que s’exigeixin test d’covid-19 negatius per entrar als locals “en les hores prèvies que l’autoritat sanitària determini” i que s’acompanyin d’una aplicació que gestioni els resultats perquè no hi hagi falsificacions i poder fer el seguiment posterior.