Llibertat per a set detinguts durant els aldarulls de dijous a Barcelona

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El jutjat de guàrdia de detinguts de Barcelona ha acordat llibertat provisional per a set detinguts durant els aldarulls d’aquest dijous a la nit a la capital catalana en protesta per l’empresonament del raper Pablo Hasél.

Segons ha informat aquest divendres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el magistrat ha rebut els set detinguts i ha acordat llibertat provisional amb obligació de comparèixer quinzenalment al jutjat.

La causa contra aquestes set persones, que s’han acollit al seu dret a no declarar, està oberta per presumptes delictes de desordres públics i danys, ha precisat l’alt tribunal.

La manifestació de Barcelona va arrencar dijous a les 19 hores a la plaça Tetuan, i es va desplaçar fins a la Conselleria d’Interior de la Generalitat, i uns 300 manifestants de la protesta van llançar pedres i petards contra la línia dels mossos d’esquadra que protegien el departament, al carrer Diputació amb passeig de Sant Joan de Barcelona.

Posteriorment van arribar a la seu d”El Periódico’, on també van llançar pedres contra els vidres, i van seguir cap al carrer Aragó, on van desplaçar contenidors i van crear barricades que després van incendiar i van llançar objectes als mossos.