L’hotel Princess de Barcelona comença a desinfectar les seves instal·lacions després d’atendre pacients de covid-19

Un equip de cinc persones netejarà més de 300 habitacions i una superfície de més de 20.000 metres quadrats

El Princess de Barcelona, situat el Fòrum, és el primer hotel de la ciutat que realitza tasques de desinfecció després d’atendre al voltant de 300 pacients lleus que han patit el coronavirus. Aquest dilluns, un equip de cinc operaris de neteja i diversos membres del personal han començat a desinfectar les més de 300 habitacions de l’hotel, així com altres espais com la piscina, els diferents salons o les places d’aparcament, entre d’altres. En total es realitzaran tasques de neteja en més de 20.000 metres quadrats durant els pròxims dos dies. Segons va informar el Gremi d’Hotels de Barcelona aquest cap de setmana, el procés ja ha rebut el vistiplau del Departament de Salut de la Generalitat.

“Estem fent una desinfecció de totes les superfícies amb un producte anomenat amoni quaternari, aprovat pel ministeri de Sanitat”, explica el director tècnic de l’equip de neteja de l’hotel Princess, Uxio Trasancos. Les actuacions consisteixen a ruixar parets, sòls i altres superfícies on s’hagin allotjat pacients que hagin patit la covid-19.

Segons Trasancos, aquesta solució és “totalment efectiva” davant qualsevol mena de virus i, per tant, comenta que la gent que s’allotgi a l’hotel “pot estar tranquil·la”. “Un cop realitzades les tasques de desinfecció, n’hi ha prou amb mantenir les mesures habituals de neteja a l’hotel”, afegeix. Com la resta d’allotjament hotelers de la ciutat, però, el Princess encara desconeix quan podrà tornar a obrir les seves portes.