L’Hospital Vall d’Hebron limita l’accés per la situació epidemiològica

No es podrà acompanyar pacients amb covid i hi haurà restriccions per a la resta

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
L’Hospital Vall d’Hebron limitarà a partir d’aquest dissabte l’accés al centre hospitalari, tot i que ha remarcat que pel que fa a ells la situació està “controlada”. Segons ha informat el centre, han arribat “molts pocs casos nous” en els darrers dies però hi ha un augment de contagis a Catalunya i en particular a Barcelona que els fa prendre aquestes mesures.

L’objectiu és evitar possibles nous focus i continuar amb l’estratègia de prevenció seguida des de l’inici de la pandèmia. En el cas de pacients covid-19, no estaran permesos els acompanyants i per a la resta hi haurà limitacions.

D’aquesta manera, s’ha decidit tornar a la fase 1 del Pla d’acompanyants de pacients que determina el Pla d’adaptació covid-19/no covid-19. Aquest estableix que en el cas de pacients amb covid no hi podran accedir acompanyants i la informació a la família es farà per via telefònica i videotrucades. Si aquests pacients estan a urgències o a la UCI tampoc hi podran haver familiars.

En el cas de pacients hospitalitzats que no tinguin covid, hi haurà dos torns de visites diàries per a un únic acompanyant. A urgències sí que hi podrà haver un familiar i a la UCI també tres dies a la setmana en una franja d’una hora.

En el cas d’intervencions quirúrgiques no hi podran haver familiars a la sala d’espera i només hi podrà accedir un fins a la unitat d’admissions. Si es tracta de cirurgia major ambulatòria sí que hi podrà haver un familiar per pacient, mentre que no hi podrà haver acompanyants en consultes externes, gabinets diagnòstics i hospital de dia.

Tot i això, hi haurà excepcions per a pacients pediàtrics, part i puerperi i persones amb situacions especials com dependents. En el cas del procés final de la vida, l’Hospital Vall d’Hebron permetrà dos acompanyants.