L’Hospital del Mar tansforma la sala d’espera per a pacients oncològics en una sala d’estar “més humana”

La Fundació Nous Cims confia que el model es pugui aplicar a altres centres catalans

L’Hospital del Mar ha transformat una sala d’espera per a pacients oncològics en una sala d’estar “més humana” per poder millorar el seu benestar durant el procés. L’espai Domum MAR, impulsat per la Fundació Amics de l’Hospital del Mar i la Fundació Nous Cims, vol crear espais a l’hospital on els pacients es puguin trobar “com a casa”.

En aquest cas, el canvi afectarà als pacients que vagin a l’hospital de dia d’Oncologia, Oncohematologia i Oncologia Radioteràpica, i que hagin de passar llargues estones a l’hospital. Des de Nous Cims confien que aquest model es pugui replicar a altres Unitats d’Oncologia d’hospitals catalans i espanyols.

L’espai s’ha concebut com un entorn terapèutic a partir de “l’interiorisme emocional”, amb mobiliari ergonòmic, sostenible i ètic, natura i vegetació, aromes i textures, així com a partir “del diàleg de l’art amb la salut”.

Segons detallen, hi haurà racons per a desconnectar i altres racons per a socialitzar, espais terapèutics i pràctiques d’acompanyament a les persones, activitats que ja s’estan desenvolupant en el context del programa ‘Un Respir al Càncer’. Al nou espai, també hi haurà connectivitat i altres recursos per a entretenir-se.

Segons l’Hospital del Mar, per tal de millorar l’experiència del pacient s’ha volgut crear espais més humans al centre. S’ha desenvolupat un procés participatiu amb pacients oncològics, familiars i professionals per explorar oportunitats de millora en l’atenció per millorar el seu benestar físic, emocional i social. L’equip de Nous Cims, en aliança amb la Fundació Amics de l’Hospital del Mar, va volgut desenvolupar un model al voltant de la necessitat de tenir d’espais més humans i més activitats de suport psicosocial a la cartera de serveis de les Unitats d’Oncologia dels hospitals.