L’Hospital del Mar preveu començar a desprogramar intervencions quirúrgiques el proper cap de setmana

"Busquem cada dia l'equilibri, però molt justet", diu la gerent

Hospital del Mar. Imatge pròpia.
L’Hospital del Mar preveu començar a desprogramar intervencions quirúrgiques el proper cap de setmana. “Busquem cada dia l’equilibri, però molt justet, i pensem que ens podem trobar el cap de setmana vinent desprogramant intervencions”, ha dit a Catalunya Ràdio la gerent del centre, Olga Pané, que ha subratllat que serien operacions que no comprometen el diagnòstic, com ara les pròtesis de genoll o les cataractes.

Les més serioses, com les del càncer, no perillen, i creu que no perillaran. Pané assegura que l’hospital està preparat i en una situació molt diferent a la de març, però ha insistit que hi ha un dèficit de personal d’infermeria. Ha indicat que cal personal entrenat, i és per això que també es podrien suspendre operacions.

Sobre la possibilitat de contractar estudiants d’infermeria d’últim curs, que la consellera de Salut va situar com a opció amb l’estat d’alarma, ha subratllat que aquestes persones necessiten personal expert que els supervisi, i no se’ls pot posar en primera línia.