L’Hospital Clínic rep vuit obres de Jaume Plensa, Santi Moix i Alberto de Udaeta en agraïment als sanitaris

Xavier Raventós, Amadeo Berges, Marcos Isamat, Aurelio San Pedro i Dominica Sanchez també hi participen

L’Hospital Clínic de Barcelona ha rebut vuit obres de diferents artistes en reconeixement a la tasca feta pels professionals sanitaris durant la crisi de la covid-19. Es tracta de l’escultura ‘Blau’, de Jaume Plensa; el mural ‘Hanabi’, de Santi Moix; l’escultura ‘Carriarico’, d’Alberto de Udaeta; diverses escultures de Xavier Raventós, i la pintura ‘Coronavirus’, de Segreba (Amadeo Berges).

Tambán han cedit al Clínic les seves pintures Marcos Isamat amb ‘Anatomia de una pincelada’; Aurelio San Pedro, amb ‘Diane’, i Dominica Sánchez amb una obra sense títol. A l’acte institucional, amb aforament limitat, Alberto de Udaeta, Santi Moix i Jaume Plensa han parlat en nom dels artistes per destacar l’aportació dels sanitaris durant la pandèmia.

El director general de l’Hospital, Josep Maria Campistol, ha destacat que és un dia “molt especial” per a la seva institució i per a les persones que en formem part, i ha celebrat: “És un reconeixement a tot el món sanitari, que va demostrar un compromís extraordinari durant els mesos més durs de la pandèmia”. I ha afegit: “Per a nosaltres aquesta donació és molt important. Portem l’hospital al cor. Aquestes peces canviaran la fisonomia de la casa i serem referents també gràcies a la vostra obra”.

Les obres cedides

Jaume Plensa ha donat una de les seves escultures en homenatge i agraïment a tot el personal sanitari. L’escultura, titulada ‘Blau’, és un rostre esculpit en una gran roca de basalt que supera els dos metres d’alçada, pesa dues tones i mitja. Aquesta peça s’ha situat al vestíbul principal de l’Hospital, al carrer Villarroel.

‘Carriarico’ pertany a una sèrie escultòrica de tretze peces úniques, de ferro i bronze que s’anomenen ‘La Horda’. Creada l’any 2011, està situada al hall de l’hospital. D’aspecte totèmic, les peces aporten en solitari la imatge de serenitat pròpia d’un sentinella i, al contrari, quan s’agrupen, en el seu bigarrament, pretenen oferir la sensació de confusió, por i desolació de la guerra.

Inspirades en la invasió de les hordes estrangeres que en el segle III varen conquerir Europa, cada una de les escultures pren el nom del rei Sueu, Carriarico del segle VI, ja que durant el seu regnat va patir i combatre una epidèmia de lepra.

Per una altra banda, la Fundació Castell de Peralada ha cedit l’obra ‘Hanabi’ de l’artista Santi Moix fins a la primavera de 2021. És una pintura al fresc realitzada per Moix al Festival Castell de Peralada el passat 25 de juliol de 2020 mentre l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, sota la direcció de Josep Pons, interpretava la ‘Música per als reials focs d’artifici’, de Georg Friederich Händel.

L’escultor Xavier Raventós ha donat una sèrie de 3 escultures que estan situades al pati nord de l’hospital i les pintures d’ Amadeo Berges, Marcos Isamat, Aurelio San Pedro i Dominica Sánchez s’exposen a la sala d’actes del Clínic.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Desarticulat un grup criminal dedicat al tràfic internacional de drogues que operava en diverses localitats gironines

Notícia següent

FGC es presentarà com a denunciant per una agressió homòfoba en un tren de la línia S1

Notícies relacionades