L’euro digital arribarà d’aqui 4 o 5 anys

Les monedes digitals o electròniques han viscut un creixement exponencial en els últims anys i encara més accentuat durant la crisi de la Covid-19. Fins i tot un dels bancs centrals més importants del món, el Banc Popular de la Xina, ja permet usar el ien electrònic a la ciutat de Shenzhen. En aquest nou marc, el BCE vol prendre la iniciativa amb noves propostes.

En una entrevista amb el mitjà alemany Der Spiegel, Fabio Panetta, membre del comitè executiu del BCE, va afirmar que l’horitzó per a la implantació de l’euro digital és d’uns 4 o 5 anys. “La inacció no és una opció”, va afirmar.

Sobre el desplegament, ha valorat que “provar l’euro digital en diferents ciutats seria una decisió intel·ligent”.

No obstant això, l’euro digital poc tindrà a veure amb les actuals monedes digitals com el bitcoin o ethereum. Aquesta nova moneda està subjecta a uns valors de mercat i a un control per part de Banc Central Europeu, el que li donarà una major fiabilitat i menys volatilitat.

Per altra banda, les monedes digitals ofereixen una major llibertat i privacitat en les transaccions alhora que es disposa d’una quantia limitada.