L’Espai Mercè Sala se suma a la Nit dels Museus amb Philip Stanton de cicerone

L’autor del mural del metro ‘Els colors de l’agraïment’ guiarà els visitants de la sala.

Gran Mural de l'artista Philip Santon.

Aquest dissabte, 15 de maig, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) se suma a la Nit dels Museus i obre la sala d’exposicions Mercè Sala, situada al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de metro a l’estació de Diagonal, des de les 6 de la tarda fins a les 10 de la nit. (L’horari habitual d’obertura de l’Espai Mercè Sala és de 10 a 20 hores, els dies feiners de dilluns a divendres, i l’entrada és gratuïta.)

Els visitants de l’Espai Mercè Sala podran veure d’una forma molt especial l’exposició Els colors de l’agraïment, un camí a l’esperança, una mostra sobre el making of del mural que l’autor nord-americà Philip Stanton va crear al vestíbul principal de l’estació de la línia 4
Guinardó | Hospital de Sant Pau el passat 2020. I és que el mateix artista, juntament amb personal de la sala, faran visites guiades per a grups reduïts.

Així mateix, i seguint amb el plantejament interactiu i creatiu de l’exposició, al llarg de l’esdeveniment Stanton dibuixarà en plafons corporis les cares de treballadors essencials dels hospitals i de TMB, així com dels alumnes d’art d’Eina (Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona) i de l’equip de Titanlux que van col·laborar en la creació de l’obra gràfica original.

L’activitat forma part de TMB Cultura, projecte de la Fundació TMB que vol aproximar la cultura a la ciutadania i enriquir l’experiència del viatge en transport públic.

Una nit segura

La Nit dels Museus és una iniciativa promoguda pel Consell d’Europa en què participen més de 4.000 museus. A més de gaudir de les col·leccions i les exposicions temporals dels museus, també es poden veure concerts, dansa, teatre, recitals de poesia i visites guiades, entre d’altres activitats.