L’Escola La Mar Bella s’obrirà al Poblenou fora de l’horari lectiu

El centre ha guanyat aquest curs dos edificis de nova construcció que li permeten créixer a dues línies

Noves instal·lacions de l'Escola La Mar Bella de Barcelona, al Poblenou. CEDIDA

L’Escola La Mar Bella de Barcelona s’obrirà al barri del Poblenou per a activitats fora de l’horari lectiu després que aquest curs s’hagi ampliat. Una part de les noves instal·lacions, a les quals s’accedeix directament des del carrer, es compartiran amb els veïns a través d’un acord que està ultimant el Districte de Sant Martí amb la comunitat educativa.

La idea és començar amb activitats esportives, ja que els espais que es comparteixen estan habilitats com a pistes per practicar exercici, tot i que admeten altres funcions. Ho indica el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) en una visita aquest dilluns de l’alcaldessa, Ada Colau, i el president de l’ens i director de centres públics del Departament d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray.

El centre ha reformat les instal·lacions i ha guanyat aquest curs dos edificis de nova construcció que li permeten créixer a dues línies. El projecte el van començar a gestar el Consorci d’Educació de Barcelona i el consistori el 2016 davant de la necessitat de remodelar l’edifici de l’escola, construïda als anys 50, i ampliar l’oferta educativa del barri.

L’Ajuntament de Barcelona també va resoldre una reivindicació veïnal i va adquirir l’església i el solar adjacent de la plaça de Sant Bernat Calvó, que en aquells moments amenaçava ruïna, i que va enderrocar per alliberar l’espai, indica el CEB en un comunicat. El consistori va cedir el solar resultant al Consorci d’Educació per construir un nou edifici per a l’escola i unir-lo a l’original.

El resultat d’aquesta operació, que ha suposat una inversió de 7.481.620,95 euros, finançada per l’Ajuntament de Barcelona, és un centre educatiu que distribueix l’activitat en tres edificis que estan interconnectats.

L’ampliació dona resposta a la necessitat de places públiques a la zona del Poblenou, amb una demanda del 78%. En aquests moments estudien al centre 359 alumnes però quan estiguin les dues línies funcionant a tots els cursos tindrà una capacitat per a 450.