Les platges tornaran a obrir amb diverses mesures de seguretat

L'aforament estarà limitat i no es podrà utilitzar les dutxes

Imatge de la platja precintada. Foto: Aj. Sitges

Anar a la platja aquest estiu serà molt diferent dels anteriors. La crisi sanitària provocada pel coronavirus ha provocat que les platges hagin estat tancades durant setmanes i els ajuntaments les comencin a obrir sota importants mesures de seguretat. Segons informa La Vanguardia, el govern espanyol ja ha enviat un full de ruta i uns protocols als diferents ajuntaments amb “les mesures per la reducció de riscos higiènics i sanitaris davant la Covid-19”.

L’objectiu principal és controlar la capacitat a les platges, encara que seran els mateixos ajuntaments els que defineixin la capacitat de cada platja i identifiquin quins són els llocs que poden ocupar les persones, podent-los delimitar i marcar una separació. Les platges estaran dividides per zones per tal de delimitar l’aforament màxim de cada espai i estarà indicat als usuaris. L’autoritat haurà de controlar que no se saltin aquestes mesures de separació i les mesures de seguretat s’hauran de comunicar amb cartells o per megafonia.

Per tal de controlar l’aforament de les platges, els ajuntaments poden decidir implementar un control d’accés i establir una entrada i una sortida per intentar evitar les aglomeracions i mantenir la distància de seguretat. En cas que la platja arribés a la seva capacitat màxima, s’hauria d’informar els usuaris que hi vulguin accedir.

D’altra banda, en el mencionat document rebut pels diferents ajuntaments també s’indica que la distribució d’hamaques i para-sols haurà de fer-se mantenint la distància mínima de seguretat entre persones. A més, s’estableix un protocol perquè els hidropedals només siguin utilitzats per una persona o entitats familiar i es desinfecti després d’utilitzar-se, així com es prohibeix l’ús de les dutxes “reobrint en funció de l’evolució de la pandèmia”.