Les mascaretes seran necessàries fins al 2022

El director de l’Institut d’Investigació del Sida (IrsiCaixa) i cap de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti), Bonaventura Clotet, preveu que l’ús de les mascaretes contra la COVID-19 serà necessari fins el 2022, “amb sort” .

En declaracions el passat dissabte a la nit al programa de TV3 FAQS, Clotet va dir que “ens hem d’acostumar a que el tema de les mascaretes durarà fins al 2022, amb sort, les haurem de portar i que no passa res”.

Clotet va assenyalar que després de l’aparició el 2012 del coronavirus respiratori MERS, “s’hauria d’haver dedicat molts diners a prevenir que aparegués una nova variant pitjor, i disposar de vacunes que protegissin de l’emergència de nous coronavirus que saltessin de ratpenats a humans”, com finalment ha succeït amb la SARS-CoV-2.

L’expert va apostar per seguir la investigació sobre vacunes, ja que “de fet -va dir-, ja s’ha publicat que hi ha coronavirus que tenen unes mutacions i unes característiques que no serien sensibles i no es neutralitzarien amb els anticossos que es generen amb les vacunes actuals. Per això és necessari seguir investigant sobre vacunes”.