Les infermeres catalanes cobraran 18 euros l’hora per vacunar

La interpretació per part de fonts sindicals d’una resolució emesa per la Conselleria de Salut el 22 de febrer passat estava estenent aquest cap de setmana un clima d’inquietud entre les i els professionals de sector d’infermeria d’atenció primària allistats en la campanya de vacunació anticovid a Catalunya, després que aquestes fonts haguessin interpretat que la nova ordre els baixava la retribució de les hores dedicades a posar vacunes.

Els professionals d’infermeria que es van apuntar a la crida de la Generalitat per vacunar miren en aquest començament de mes amb cura les seves nòmines esperant una rebaixa substantiva que els anunciaven alguns dirigents sindicals i que, segons portaveus de Salut “no es produirà en cap cas”.

Les infermeres enrolades en la campanya, segons aquests portaveus, no cobraran menys de 18 euros bruts, que de mitjana són 14,2 euros nets amb una retenció del 21% d’IRPF, encara que aquesta retenció varia segons les circumstàncies personals.

Poc abans de l’inici de la campanya de vacunació, el passat 27 de desembre, i encara en el mes de gener, els directius de l’ICS (Institut Català de Salut) asseguraven oralment als representants dels professionals d’infermeria d’atenció primària i hospitals que s’havia acordat pagar les hores dedicades a posar vacunes pel concepte “hores d’atenció continuada”, una forma de cridar a les hores extres. Aquestes hores anaven a valer de mitjana 17,78 euros bruts en un dia laborable i 20,06 euros bruts en un dia festiu. Restant el 21% d’IRPF, les infermeres voluntàries de vacunació anaven a cobrar entre 14 i 15,8 euros l’hora. Són preus de l’Atenció Primària.

Després de l’emissió de la resolució de sanitat, l’hora de vacunació es pagarà com ordinària, però “una mica per sobre de l’hora d’atenció continuada -expliquen a EL PERIÓDICO al departament de personal de Conselleria-. De fet, en les properes nòmines veuran que els paguen endarreriments”. Les voluntàries de la campanya estan vacunant fora de les seves jornades laborals habituals.