Les federacions esportives presentaran una demanda contra les noves mesures del Govern

Sostenen que es tracta d'una decisió "injusta" que els obliga tornar als nivell de pràctica esportiva "preolímpica"

Participantes en la Cursa de la Mercè - INSTITUT BARCELONA ESPORTS - AJUNTAMENT BARCELONA
La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha anunciat aquest dilluns que presentarà una demanda al TSJC contra la resolució del Govern amb les noves mesures restrictives aprovades pel Procicat.
Considera que aquest quart tancament de les instal·lacions esportives els retorna als índexs de pràctica esportiva “preolímpica” i que després de 9 mesos sense competició, es tracta d’una decisió “injusta” i “arbitrària”. En un comunicat, ha subratllat que l’esport “és segur” i que ho ha demostrat amb la confecció i aplicació de protocols de seguretat “molt restrictius” i amb una traçabilitat “molt confiable”.
D’altra banda, ha aprofitat per denunciar que la majoria de comunitats autònomes estan fent pràctica esportiva i competicions, cosa que contempla com “un greuge comparatiu”. També amb “la resta de sectors” que no han patit noves restriccions que anul·len completament la seva activitat i poden seguir funcionant.

Pel que fa a les indemnitzacions anunciades – de 13 MEUR – per aquest nou tancament, la UFEC troba que són “insuficients”. En aquest sentit, ha recordat que les pèrdues mensuals del sector són de 70 MEUR. “Demanem compensacions que estiguin a l’altura del que representa l’esport català en el seu conjunt i en el teixit productiu”, ha recordat.

D’aquesta manera, demana que el Govern rectifiqui, ja sigui per “via legal o política”. “Es tracta d’una decisió sense fonament, i preguem una rectificació i assumpció de responsabilitats” ha reblat al comunicat.