Les escoles donen la benvinguda a la primavera i posen en valor el verd a la ciutat

L’objectiu de l’acció ha estat posar en valor els espais verds a la ciutat i donar a conèixer l’ofici dels jardiners i les jardineres

Barcelona dona la benvinguda a la primavera, per segon any consecutiu, amb una acció adaptada a la situació derivada de la Covid-19. Enguany s’ha fet una plantada de verd en 10 espais de la ciutat, una a cada districte, en col·laboració amb 14 centres escolars. L’objectiu ha estat fer una trobada amb els infants, de primer a sisè de primària, i els jardiners i jardineres de Parcs i Jardins per posar en valor aquest ofici i la importància dels espais verds de la ciutat.

Durant el matí, s’ha realitzat l’activitat en aquestes 10 ubicacions, amb l’equip de jardineria i un monitor o monitora de lleure que ha dinamitzat l’activitat. En primer lloc s’ha realitzat una xerrada pedagògica sobre les espècies a plantar, les característiques de l’espai on es feia la plantada i la descripció de les tasques a realitzar, que són les que realitzen els jardiners i jardineres de la ciutat. Posteriorment s’ha realitzat la plantació d’aquestes espècies vegetals.

La iniciativa, un any més, dona continuïtat a la campanya ‘Donem pas al verd’ que, entre altres conceptes, promou la importància de comptar amb més verd a la ciutat i per enverdir diferents espais urbans implicant a la ciutadania per tots els beneficis que suposa: benestar, adaptació al canvi climàtic, salut, lleure, etc.