Les dues residències universitàries confinades a Barcelona sumen uns 70 casos

Les dues residències universitàries confinades per brots de Covid-19 a Barcelona sumen uns 70 positius, la majoria asintomàtics i la resta amb símptomes lleus.

Són el col·legi major Col·legi Major Penyafort-Montserrat –amb més de 50 positius– i la residència Aleu –amb 16 positius–, segons ha informat la Universitat de Barcelona en un comunicat aquest dilluns.

La UB ha agraït a les direccions i al personal de les residències la seva tasca i professionalitat “en aquestes circumstàncies tan excepcionals”, i ha avançat que si hi ha novetats les comunicarà a través de la seva pàgina web i altres canals de comunicació.

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha explicat que a les residències es viu en un context “en què se socialitza”, quan li han preguntat aquest dilluns en roda de premsa per aquests dos centres confinats.

En aquest escenari, ha demanat “reduir la interacció social que hi pugui haver”: si es minimitza aquesta interacció i socialització entre els residents s’evitaran aquests brots, ha sostingut.