Les CCAA demanaran avui al Govern avançar el toc de queda a les 20h

El Consell Interterritorial de Salut debatrà aquest dimecres la petició de diverses comunitats autònomes de modificar l’estat d’alarma per avançar el toc de queda més enllà de les 22.00 hores, com està fixat actualment.

En concret, Cantàbria, Castella i Lleó, Andalusia, Balears, Canàries, Madrid, Galícia, País Basc, Castella-la Manxa, Comunitat Valenciana, Catalunya, Múrcia, i la ciutat autònoma de Melilla, s’han posicionat a favor de fer aquest pas, que permetria als governs regionals avançar el toc de queda per controlar l’avanç del virus.

L’actual estat d’alarma, que regeix al país fins al mes de maig, no contempla les eines necessàries per avançar abans de les 22.00 hores la restricció a la mobilitat nocturna, de manera que aquestes autonomies han exigit al Govern que prevegui una modificació que permeti als governs regionals aplicar un toc de queda des d’abans.

Qui ha aplicat ja aquest avenç ha estat la Junta de Castella i Lleó, que des de dissabte passat té el toc de queda a les 20.00 hores. Aquest decret va ser recorregut pel Govern central i el Tribunal Suprem ha decidit aquest dimarts donar deu dies a la Junta perquè respongui al recurs, però mentrestant es manté aquest horari.