Les cambres de Catalunya fan públic el disseny d’una mascareta per protegir ulls, nas i boca

El Consell de Cambres recomana a fabricants i distribuïdors un preu de venda d'entre 0,6 i 2 euros

La nova mascareta MaskCat impulsada per les Cambres de Catalunya. ACN
Les cambres de Catalunya han fet públic aquest diumenge el disseny d’una mascareta per protegir ulls, nas i boca perquè els fabricants i distribuïdors que ho desitgin puguin distribuir-la a gran escala. El producte, batejat com a MaskCat, permetrà “compaginar la protecció personal i social i el desenvolupament d’activitats com anar a treballar, comprar, passejar o fer una escapada”, tal com han assenyalat les cambres a través d’un comunicat. Des del Consell de Cambres es recomana un preu màxim de venda que, segons el model de màscara, podria ser d’entre 0,6 i 2 euros. En cas que la distribució del producte fos massiu, les cambres indiquen que aquest import podria reduir-se encara més.

Des de les cambres catalanes s’han registrat fins a quatre versions diferents per poder utilitzar d’acord amb la demanda i a les necessitats. Una de les versions és 100% de plàstic i està destinada a col·lectius específics com sordmuts, logopedes o mestres d’infantil. Els tres models restants compten amb un visor de plàstic i una estructura de cartó. Tal com indiquen les cambres, la part de cartó d’aquests models s’ha de llençar cada dia, mentre que el visor es pot reutilitzar sempre que es desinfecti amb aigua i sabó.

Alhora, el Consell de Cambres recomana dur posada la mascareta durant tot el dia, excepte per menjar i beure. A banda, recomana rentar-se bé les mans cada cop que es treu la mascareta.