L’Ateneu Barcelonès proclamarà Isona Passola com a presidenta aquest dijous

La productora vol fer de la institució un "far radiador" de la cultura catalana i també obrir-la més als joves

L’Ateneu Barcelonès rubricarà aquest dijous el relleu a la presidència de l’entitat en una junta extraordinària dels seus socis. Després de l’Assemblea General Ordinària, la Comissió Electoral proclamarà els membres de la nova Junta Directiva encapçalada per la productora de cinema i actual presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola. La seva candidatura va ser l’única que es va presentar al procés electoral, de manera que va ser nomenada presidenta automàticament a principis de febrer. Passola diu a l’ACN que encara aquesta nova etapa amb gran il·lusió i l’ambició de fer de l’Ateneu un “far radiador” de la cultura catalana, més obert als joves i un espai de la llibertat d’expressió “màxima”.
Després del traspàs de poders d’aquest dijous Passola es convertirà, ara sí, en la primera dona que presideix l’Ateneu Barcelonès en els 160 anys d’història de la institució. La productora cinematogràfica ha manifestat a l’ACN que encara la presidència amb “moltíssima il·lusió” i acompanyada d’una junta “de professionals “molt potents i molt rigorosos”. Amb ells, diu, aspiren a fer de l’Ateneu un “far radiador” de la cultura catalana, més “obert” als joves, i on “hi bulli la cultura i la llibertat d’expressió màxima”.

Passola, que confirma que tindrà en Lluïsa Julià i Genís Roca els seus vicepresidents cultural i econòmic, respectivament, diu que les ganes de posar en pràctica les noves “idees” per a la institució són “fortíssimes”.

L’encara presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, s’ha referit també al canvi “d’etapa” personal que afronta. Ho fa, explica, amb alegria de poder “abraçar tota la cultura”. “Al cinema he fet el que he pogut, crec que les dificultats estan assenyalades, i les resoldrà el proper Govern, esperó, això em diuen”.

La productora cinematogràfica substituirà en el càrrec l’historiador Jordi Casassas, després que la candidatura que encapçalava fos l’única que es va presentar a les eleccions. Uns comicis que estaven previstos per al 18 de març, però es van suspendre davant l’absència d’altres llistes. Després de la proclamació dels nous membres de la Junta per part de la Comissió Electoral, es farà el traspàs de poders.

Daniel Ortiz, nou gerent

L’Ateneu Barcelonès inicia una nova etapa no només en la presidència, sinó també en la gerència. L’entitat va nomenar el 12 de febrer Daniel Ortiz com a nou gerent, poques setmanes després de la victòria de Passola. Ortiz ha treballat a l’empresa privada, al sector públic i en institucions de la societat civil, i actualment és professor associat del Departament de Societat, Política i Sostenibilitat de l’ESADE.