L’AMPA del Manyanet de Sant Andreu assegura que els protocols al centre es compleixen

L'associació reitera que el 'bullying' els preocupa però demanen prudència sobre el cas de la Kira, sota investigació

L’Associació de Mares i Pares (AMPA) de l’escola Pare Manyanet de Sant Andreu assegura que la normativa i els protocols a l’escola es corresponen amb els indicats per la Generalitat i altres organismes competents i “dona fe” que es compleixen i s’activen quan cal. Així ho afirmen en un comunicat al qual ha tingut accés l’ACN en què també expressen el condol a la família de la Kira López, l’alumna que es va suïcidar fa pocs dies. Reiteren que qualsevol situació constitutiva de ‘bullying’ els preocupa com a AMPA i es posen a disposició de les famílies. Amb tot, demanen prudència sobre el cas de la Kira.

“Els fets desencadenants d’aquest lamentable succés estan sent investigats per part de les autoritats competents, sent l’escola un dels actors i entorns investigats, però no l’únic”, diuen.

Per ara, afegeixen, no tenen cap evidència “concreta i provada” i envien un missatge de “tranquil·litat i confiança” vers la comunitat educativa del centre.

Asseguren que la comunicació i diàleg entre l’AMPA i l’escola és “constant” i indiquen que la detecció i la prevenció de situacions de risc sempre ha estat “una aposta” del centre. També creuen que és important que les famílies coneguin els recursos als quals poden recórrer i fer-ne ús “si ho consideren necessari”.

Per últim, l’associació fa un prec a les famílies i demana ser “curosos, respectuosos i prudents”. “La repercussió que estan tenint les opinions públiques, molt crítiques i sense proves o fonaments contrastats, d’algunes poques famílies no ajuda a l’esclariment dels fets ni a la imatge de la comunitat educativa”, conclouen.

Per tot plegat, rebutgen “desqualificacions i espectacles mediàtics” i animen a treballar conjuntament per solucionar “possibles incidències”.