L’Ajuntament i l’ambaixada de l’Índia treballen per obrir un consolat del país asiàtic a Barcelona

La proposta s’ha fet en el decurs d’una trobada institucional del primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, amb el nou ambaixador de l’Índia, Sanjay Verma

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, s’ha reunit amb el nou ambaixador de l’Índia, Sanjay Verma, amb l’objectiu de millorar la relació entre Barcelona i les principals ciutats del país asiàtic. A la trobada, a la qual també ha assistit la tercera tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet, s’ha compartit la voluntat d’obrir una seu consolar a Barcelona, possibilitat per a la qual es començarà a treballar per tal que esdevingui una realitat en un termini de dos anys.

La reunió ha estat organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Barcelona i Casa Àsia, i ha servit per posar de relleu altres reptes de futur en la relació entre Barcelona i l’Índia, com ara la millora de la connexió aèria. La intenció és enfortir la relació econòmica i empresarial entre els dos territoris, un cop se superi la pandèmia, i a partir dels primers contactes mantinguts amb companyies aèries a les fires internacionals del sector “Asia Routes” i “World Routes”.

També es vol potenciar el flux econòmic entre Barcelona i l’Índia, a través de l’intercanvi de comerç exterior amb el foment de la importació/exportació, i facilitar la captació d’inversió estrangera amb la participació en fires internacionals, missions empresarials, recepcions de delegacions institucionals i empresarials.

Finalment, s’ha abordat la necessitat de donar un impuls al sector del turisme. Segons dades pre-Covid de l’Organització Mundial del Turisme, Barcelona i l´Índia estan en el top 25 de països més visitats del món.

Jaume Collboni ha explicat que “l’Ajuntament treballa per atraure fons europeus de recuperació i resiliència de la UE per a projectes estratègics que ajudin Barcelona a convertir-se en una economia més equitativa, digital i sostenible”. En aquest sentit, ha remarcat “el paper clau dels països asiàtics, impulsors de projectes empresarials que poden ajudar a accelerar la aquesta transformació econòmica” i “la necessitat que la relació amb la ciutat sigui fluïda i pròspera”.

Reunió de treball amb el consolat del Japó

Posteriorment, en el marc d’una ronda de contactes per atraure inversió asiàtica per a la reactivació econòmica de Barcelona, el primer tinent d’alcaldia ha mantingut una reunió de treball amb el cònsol general del Japó a Barcelona, Yasushi Sato i el cònsol general adjunt, Hitoshi Kawazoe. A la trobada també han participat, via telemàtica, representants de les empreses japoneses amb seu a Barcelona: Bandai Namco Mobile, Ernst & Young, DENSO, HONDA, JAL, Jetro, Kao, KPMG, MUFG Bank, Nikken Sekkei, Nippon Express, Willis Towers Watson i YKK. La reunió ha permès conèixer de primera mà la situació de les empreses japoneses a Barcelona en el marc de la situació de crisis global per la pandèmia i alhora, explicar les prioritats a l’àmbit econòmic municipal per potenciar la reactivació́ de Barcelona.