L’Ajuntament de Barcelona rep més de 200 propostes d’innovació urbana

La fundació municipal barcelonina BIT Habitat ha rebut 208 propostes d’innovació urbana després de la convocatòria d’ajudes llançada al juny a la ciutadania per trobar solucions als reptes urbans, i “que tinguin un impacte real i mesurable” i millorin la qualitat de vida davant la crisi del coronavirus.

Els projectes plantejats responen als dos reptes urbans proposats en la convocatòria ‘La ciutat proactiva. Barcelona: i ara?’: millorar la sostenibilitat i la resiliència urbana i impulsar l’economia local, segons un comunicat de l’Ajuntament de Barcelona.

S’han rebut 208 propostes de diversos col·lectius, com ciutadans, escoles, associacions, cooperatives, entitats sense ànim de lucre, universitats, centres d’innovació i investigació i pimes.

La tercera tinent d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet, ha dit que el gran nombre de propostes demostra que la ciutadania és “proactiva, solidària i innovadora” i que així s’ha vist durant la pandèmia.

Ha afegit que la recuperació davant la crisi requereix tot el talent de la ciutat, i que l’Ajuntament ho impulsi, per “reactivar l’economia i avançar cap a una ciutat més sostenible i resilient”.

Les propostes es reparteixen “equitativament” entre els dos reptes urbans que es plantejaven: els projectes es podien dirigir diverses àrees concretes, de les quals un 24% corresponen a habitatge i barri; 18% a treball, educació i cures; 18% a descarbonització urbana; 16% a cultura i indústries creatives; 13% a comerç de proximitat, i 11% a hàbits i models de consum.

Són projectes d’innovació urbana, com aplicatius i plataformes per dinamitzar el comerç local i connectar-ho amb la ciutadania, nous usos d’espais públics i col·lectius, plataformes de difusió cultural, eines digitals per a educació i assistència a vulnerables, projectes d’economia circular, i propostes tecnològiques contra l’emergència climàtica, entre d’altres.

Més d’un terç són propostes individuals i la resta són d’entitats o empreses: gairebé la meitat d’aquestes tenen menys de 10 treballadors, un 11% tenen fins a 50, un 3% fins el 250 i el 9% més de 250 –aquest grup són sobretot universitats–.

LES AJUDES

L’import total de la convocatòria és de 500.000 euros, amb què es podrà subvencionar fins al 80% de cada proposta guanyadora, que no podrà superar els 100.000 euros de pressupost executable en un màxim de 12 mesos; i les propostes presentades sumen uns 17 milions d’euros.

La convocatòria també ofereix a les iniciatives seleccionades prefinançament, suport comunicatiu i de difusió, i assessorament personalitzat per experts sectorials.

SEGONA FASE I EXECUCIÓ

Se seleccionaran els projectes que passaran a la segona fase, que es faran públics a finals de juliol al web de BIT Habitat: aquests projectes hauran de detallar i ampliar la seva proposta, que s’avaluarà al setembre, quan s’anunciaran els finalistes, que rebran el finançament i podran executar els seus projectes.

‘La ciutat proactiva’ compta amb experts en diversos àmbits que participaran en la fase d’avaluació final i en la fase de seguiment dels projectes guanyadors, bé sigui fent la valoració final dels projectes o bé assessorant les propostes guanyadores en la fase d’execució.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Sant Jordi d’estiu s’haurà de cancel·lar

Notícia següent

Illa assegura que la “majoria” de brots estan controlats, però pateix per Catalunya

Notícies relacionades