L’Ajuntament de Barcelona instal·larà càmeres “d’alta resolució” a Ciutat Vella

Batlle explica que es tracta d'una renovació de les actuals i matisa que no faran reconeixement facial

L’Ajuntament de Barcelona ha licitat la instal·lació de 13 càmeres “d’alta resolució” a Ciutat Vella a través del projecte europeu Secur cities, pensat per millorar la protecció de l’espai públic davant d’amenaces terroristes o altres incidents crítics. En roda de premsa, el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, ha explicat que són càmeres de “reposició de tecnologies ja obsoletes” i que la renovació es va començar a activar arran dels atemptats del 17 d’agost del 2017. A més, ha negat que les que es volen instal·lar facin reconeixement facial i ha destacat que el sistema de càmeres a l’espai públic que hi ha a Barcelona és “el més garantista d’Europa”.
De fet Batlle ha recordat que qualsevol càmera a la via pública ha de ser autoritzada per la Comissió de Control dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya, que segons defineix la Generalitat té com a finalitat “vetllar perquè es garanteixi el dret a la privacitat, intimitat i a la pròpia imatge dels ciutadans que poden resultar afectats per aquests dispositius de control”.

Fonts municipals reiteren que “en cap cas” les càmeres tindran la capacitat de reconeixement facial, com publica ‘La Directa’, i afirmen que és una “característica” que l’ajuntament no s’ha plantejat.

Les mateixes fonts indiquen que les noves càmeres augmentaran el seu camp de visió passant dels 10 metres actuals als 30 metres i en alguns punts que ja tenien càmeres s’instal·laran més d’una càmera per tenir més angles. “En cap cas es capten imatges que no siguin de l’espai públic”, apunten.

La presentació d’ofertes per instal·lar les càmeres es va tancar el 29 de maig i el termini d’execució marcat és entre el 30 de juny i el 31 de desembre. El cost total previst de la millora de la videovigilància en diferents punts de Ciutat Vella és de 179.665 euros.