L’Ajuntament de Barcelona destinarà prop de 19 milions d’euros anuals a l’enllumenat públic

Manté la divisió de la ciutat en tres zones i les empreses només es podran adjudicar un dels lots

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 18,8 milions d’euros anuals a partir del 2022 al manteniment i renovació de l’enllumenat públic, segons es desprèn del plec de condicions que ha aprovat aquest dimarts la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat. El contracte manté la divisió en tres zones de la ciutat i les empreses que vulguin concursar només podran adjudicar-se’n una, tot i que podran presentar-se a dues.

Es tracta d’un contracte a tres anys, més dos prorrogables. El consistori persegueix consolidar una tecnologia lumínica “eficient i flexible” que respongui als “reptes” de l’enllumenat públic a la ciutat, que actualment té 146.000 punts de llum i suposa el 20% del consum energètic públic total.

Els principals objectius del nou contracte són identificar els punts foscos de la ciutat, millorar el control de les instal·lacions per reduir-ne el consum, consolidar tecnologies eficients, millorar l’estabilitat de les instal·lacions i renovar-les i millorar les connexions elèctriques per a actes de ciutat.