L’Ajuntament de Barcelona calcula que el 40% de les terrasses han obert aquest dilluns

A Horta-Guinardó ho han fet el 75% dels establiments, i ha Sants-Montjuïc el 23%

L’Ajuntament de Barcelona calcula que el 40% de les 5.500 terrasses de la capital catalana han obert aquest dilluns, un cop la ciutat s’ha incorporat a la fase 1 de la desescalada en el marc de la pandèmia pel coronavirus. Segons el consistori, les obertures no s’han concentrat a primera hora, sinó que n’hi ha hagut al llarg de tot el dia. Molts establiments que no han obert han traslladat la voluntat de fer-ho en els propers dies. Les dades s’han obtingut a partir de la informació dels serveis de Comerç de cada un dels districtes. El percentatge entre districtes varia des del 23% de Sants-Montjuïc fins al 75% d’Horta-Guinardó.

Des de l’Ajuntament s’indica que, com ja va succeir ara fa una setmana en el cas dels comerços, els districtes amb un percentatge més baix d’obertures són també aquells que tenen més terrasses.

A Ciutat Vella la xifra ha estat del 25%, a l’Eixample del 38%, a les Corts del 58%, a Sarrià-Sant Gervasi del 23%, a Gràcia del 36%, a Nou Barris del 43%, a Sant Andreu del 40% i a Sant Martí del 37%.

S’estima que el 93% de les 5.500 terrasses actuals podran mantenir o ampliar la capacitat actual, després que l’Ajuntament hagi pres mesures per dotar-los de més superfície de manera temporal i excepcional. D’altra banda, el consistori ha introduït també mesures fiscals per afavorir la viabilitat d’aquests establiments. Es reduirà un 75% la taxa de terrasses fins a finals de 2020, en base a la interpretació de les ordenances d’acord amb la situació derivada de la covid-19, una mesura que es suma al fet que els restauradors no han de pagar res durant l’estat d’alarma.