L’Ajuntament de Barcelona actualitzarà a proposta d’ERC els plans d’emergència que té caducats

El consistori posarà al dia els propers mesos una desena de plans de protecció civil

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
L’Ajuntament de Barcelona actualitzarà a proposta d’ERC els plans d’emergència que té caducats. La Comissió de Seguretat ha aprovat aquest dimecres per unanimitat una proposició dels republicans que demana actualitzar en un màxim de quatre mesos els plans d’actuació municipal contemplats per la Llei de Protecció Civil i que la ciutat té caducats. ERC ja va denunciar fa uns dies que Barcelona té una desena de plans caducats i no disposa del pla d’actuació municipal per a la prevenció d’emergències per ventades. Per això, el grup republicà ha demanat la seva actualització “per donar la millor resposta en temps i forma” en un context de pandèmia i emergència climàtica.
El text contempla que en com a màxim quatre mesos l’Ajuntament actualitzi les anàlisis de risc obligatoris. Segons ERC, Barcelona té caducats des del 14 de febrer del 2017 els plans de prevenció d’emergències sísmiques i per la contaminació d’aigües marines, i des de l’11 de juny dels 2019 els plans d’emergències per incendis forestals, nevades, inundacions, transport de matèries perilloses per carretera i ferrocarril, emergències aeronàutiques, a més del pla bàsic de protecció civil.

La iniciativa també inclou que en un termini no superior a quatre mesos es porti a aprovació del ple el Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM), en compliment del decret 155/2014 que obliga els ajuntaments a presentar aquest document, i que s’implanti al municipi en un màxim de sis mesos.