L’Ajuntament allarga l’activitat del bus Barcelona Panoràmica en constatar èxit de públic

El nou bus Barcelona Panoràmica estarà en funcionament fins al 27 de setembre, un mes més del previst, per “l’èxit de públic”, informa aquest dissabte l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat.

És un servei especial dirigit sobretot al públic local que es va iniciar al juliol amb una ruta diürna, panoràmica, d’1 hora i 50 minuts, amb preus reduïts, sortides els divendres, dissabtes i diumenges, i amb la intenció que “la ciutadania de Barcelona la gaudeixi després de la inactivitat forçada en l’etapa de confinament”.

En dos mesos 4.010 persones han utilitzat el servei (2.129 al juliol i 1.881 a l’agost): la sortida més demandada ha estat a les 20 hores i la que ha concentrat més públic estranger (un 30% aproximadament) ha estat la de les 16.00.

El familiar ha estat el públic més nombrós d’aquest servei que visita diversos barris de la ciutat, seguit de les parelles i grups d’amics, i el turisme estranger només ha representat un 10% del total.

Nova ruta al juliol

El servei va estrenar una nova ruta al juliol, amb inici en la parada situada al costat de la plaça Portal de la Pau, al peu del monument a Colom, i amb sortides a les 10, 12, 16, 18 i 20 hores.

La ruta recorre, sense parades intermèdies, alguns punts que el Consistori considera més significatius: el Port Vell, Pla de Palau, avinguda Marquès de l’Argentera, l’entorn del Parc de la Ciutadella, el districte 22@, la plaça Glòries, l’hospital Sant Pau, la Sagrada Família, la Pedrera, el passeig de Gràcia, les places Catalunya i Universitat, el mercat de Sant Antoni, el parc de Montjuïc, l’Anella Olímpica, Miramar i la plaça Drassanes, per acabar al Portal de la Pau.

L’Ajuntament recorda que “com en tot el transport públic” regeixen les normes d’higiene i prevenció de contagis per evitar la propagació de la Covid-19: són obligatòries la mascareta i la neteja de mans, que es fa amb gel hidroalcohòlic en la parada d’origen, abans de pujar al bus i en baixar.

Durant el recorregut, els viatgers poden seguir les explicacions a bord sobre els punts d’interès del tour, per conèixer la història, anècdotes i curiositats, amb una narració que s’ofereix en català i castellà i que dóna també detalls sobre les obres modernistes i els seus creadors.

El servei l’ofereix Julià Travel al matí, i a la tarda Barcelona Bus Turístic (que gestionen TMB i Turisme de Barcelona), a un preu de 10 euros per a adults, 5 per a menors de 12 anys i gratis per a menors de 4.

L’Ajuntament recomana reservar plaça als webs de Barcelona Turisme i de Julià Travel, a les oficines de Turisme de Barcelona, als quioscs del centre de la ciutat o a Hola Barcelona.