L’aeroport del Prat posa en marxa el nou control de passaports de sortida a la T1

Ha suposat una inversió propera als 4 milions d'euros, inclosos en el DORA I

Un cartell informatiu de la covid-19 i d'un passatger arrossegant una maleta amb el control de seguretat de la T1 de l'Aeroport del Prat pràcticament buit. ACN

L’aeroport Josep Tarradellas-Barcelona El Prat ha posat en funcionament aquest dimecres un nou espai per al control de passaports de sortida que estarà situat a la segona planta de la T1. Es tracta d’un nou espai, més ampli, que concentra i substitueix el control que hi havia a planta 3 juntament amb el filtre de seguretat.

Els nous controls de passaport han suposat una inversió de 3,9 milions d’euros, que estan inclosos en el DORA I (2017-2021), i permetran reduir els temps d’espera a les cues i augmentar la capacitat actual, segons ha explicat Aena en un comunicat. Concretament, el nou espai té una superfície de 1.930 metres quadrats, és a dir, 879 metres quadrats més respecte els anteriors espais.

El control de passaports de sortida a la T1 passarà a comptar amb 15 cabines de revisió documental, cinc més de les que hi havia ara, i s’ha incorporat un sistema automatitzat de gestió de cues que deriva els passatgers cap a les cabines d’una única cua, a més d’un pas específic per a les Persones de Mobilitat Reduïda (PMR).

Al costat d’aquestes cabines s’han instal·lat 16 equips de revisió documental automatitzada del tipus ABC (Automated Border Control), amb tecnologia biomètrica, per a persones que disposin de passaport electrònic, la meitat d’ells reservats als qui viatgin al Regne Unit. Això implica un augment del 33% respecte als Automated Border Control (ABC) de sortida disponibles fins a aquest moment.