La venda de piscines desmuntables torna a disparar-se per segon any consecutiu

La incertesa davant les restriccions que s'aplicaran a l'estiu fa que les vendes online de piscines es quadripliquin

Van ser el producte estrella de l’estiu passat i aquest any el fenomen es repeteix de nou: la demanda de piscines desmuntables ha tornat a disparar-davant la incertesa per l’evolució de la pandèmia i les previsibles restriccions per a acudir a platges i piscines.

En el primer trimestre d’aquest any, les vendes de piscines desmuntables s’han multiplicat per quatre respecte a el mateix període del l’any anterior, segons assenyalen des de la botiga en línia especialitzada BeMyPool de Barcelona. El creixement supera fins i tot a l’enregistrat l’any passat, quan la demanda d’aquests productes va augmentar un 75% d’acord amb COMAFE.

“L’estiu passat, molts clients es van quedar sense piscina per falta d’estoc i aquest 2021 el patró està sent molt clar: més anticipació i sobretot compres per Internet” explica Albert Flotats, el director de BeMyPool.

El perfil de clients que estan comprant piscines desmuntables de cara a l’estiu són sobretot pares de família amb nens petits, o els avis d’aquestes famílies que tenen cura dels seus néts en vacances. Busquen una alternativa d’oci còmoda i segura per refrescar-se i gaudir de l’aire lliure en els mesos de calor, sense dependre de les restriccions a la mobilitat, les limitacions d’aforament en platges i piscines públiques, l’ús de mascaretes o altres condicionants provocats per la pandèmia.

La tipologia de productes que compren aquests clients també ha canviat. De les piscines de plàstic inflables, que van causar furor l’estiu passat, s’està passant cada vegada més a piscines desmuntables d’acer. Són productes d’una major qualitat que ofereixen més estabilitat i capacitat, però es poden desmuntar i guardar igualment a l’acabar la temporada.

A més, aquestes piscines tenen l’avantatge de ser més segures per als nens, ja que a l’estar elevades no hi ha risc de caigudes o altres tipus d’accidents. El muntatge i manteniment d’aquestes piscines desmuntables també són molt senzills, i no requereixen d’un permís d’obra per a la seva col·locació.

Els preus oscil·len des dels 35 euros d’una piscina inflable desmuntable circular als 12.000 euros d’una piscina de fusta de 12 metres de longitud, tot i que la compra mitjana ronda els 1.500 euros amb accessoris.

Un altre canvi important respecte a l’any passat és que la majoria de clients opten per comprar una piscina desmuntable a Internet i rebre-la còmodament en el seu domicili, juntament amb tots els accessoris necessaris per a la seva neteja i manteniment. En el cas de BeMyPool, el 80% de les comandes ja es realitzen a través de la pàgina web, tot i que també disposen d’una botiga física i showroom al centre de Barcelona.

“La compra en línia permet la comparació de models, preus i característiques sense necessitat d’haver de desplaçar-se per visitar diverses botigues i distribuïdors”, assenyala Albert Flotats d’BeMyPool. “En aquest sentit, acabem de llançar la nostra pròpia app per facilitar encara més les compres”.

L’alta demanda dels últims mesos ha fet que molts fabricants ja no tinguin existències disponibles i fins i tot hi hagi llista d’espera per comprar determinats models. Des BeMyPool asseguren que sí estan atenent totes les comandes, ja que fa mesos que acumulen estocs en previsió de la forta demanda que s’està registrant en aquest segon estiu post-Covid.