‘La vampira de Barcelona’ i ‘Las niñas’ copen les nominacions dels Premis Gaudí

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Les pel·lícules ‘La vampira de Barcelona’, de Lluís Danés, i ‘Las niñas’, de Pilar Romero, són les pel·lícules amb més nominacions per als XIII Premis Gaudí de l’Acadèmia de Cinema Català, perquè opten a 14 i 13 nominacions, respectivament, i la gala de lliurament serà el 21 de març a l’Auditori del Fòrum CCIB de Barcelona.

Així ho han anunciat els actors Aina Clotet i Sergi López aquest dijous en la lectura de nominats, i han afegit que la pel·lícula ‘Sentimental’, de Cesc Gay, és la tercera amb més nominacions amb vuit candidatures en “les nominacions més paritàries” de la història dels guardons, amb un 54% de dones finalistes en categories nominatives.

Les pel·lícules nominades a millor pel·lícula són ‘La dona il·legal’, de Ramon Térmens; ‘La vampira de Barcelona’, de Lluís Danés; ‘Les dues nits d’ahir’, de Pau Cruanyes i Gerard Vidal, i ‘L’ofrena’, de Ventura Durall.

Les pel·lícules nominades a millor pel·lícula en llengua no catalana són ‘Adú’, de Salvador Calvo; ‘La boda de Rosa’ de Iciar Bollain; ‘Las niñas’ de Pilar Palomero i ‘Sentimental’ de Cesc Gay.

Gay, Bollain, Danés i Palomero també competeixen pel Premi a Millor Direcció, mentre que Andrea Fandos, Anna Alarcón, Candela Peña i Nora Navas es disputaran el Premi a Millor Protagonista Femenina, per ‘Las niñas’, ‘L’ofrena’, ‘La boda de Rosa’ i ‘La vampira de Barcelona’, respectivament.

Opten al Premi a Millor Protagonista Masuclí Àlex Brendemühl, David Verdaguer, Javier Cámara i Mario Casas per ‘L’ofrena’, ‘Uno para todos’, ‘Sentimental’ i ‘No Matarás’.