La UB ofereix suport psicològic a la comunitat universitària en temps de pandèmia

Es poden fer consultes telefòniques, per videoconferència o per correu electrònic

La Unitat de Teràpia de Conducta (UTC) de la Universitat de Barcelona ha creat un protocol de contenció psicològica per pal·liar algunes de les possibles repercussions de la crisi del coronavirus i treballar en la prevenció de problemes emocionals que es puguin derivar a mitjà i llarg termini. El servei de consultes habilitat atendrà els problemes derivats d’aquesta pandèmia: falta d’adaptació a la nova situació, control de reaccions emocionals (causades per problemes de salut, processos de dol, problemes derivats del confinament a nivell personal i relacional) i problemes amb las rutines diàries (alimentació, son, planificació del treball). Les modalitats d’intervenció seran per correu electrònic i per telèfon o per videoconferència.

La directora de la UTC i catedràtica de la Facultat de Psicologia, la doctora Carmina Saldaña, coordinarà el grup d’especialistes que oferiran aquesta atenció. Tots són professionals amb experiència en la intervenció psicològica i en situacions de crisi.

La Unitat de Teràpia de Conducta és un servei clínic, pertanyent a la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona que ofereix assistència psicològica a les persones que ho desitgin (de dins i fora de la comunitat universitària), a més de formació pràctica com a psicòlegs clínics als nous graduats en Psicologia.