La UAB seguirà sense connexió fins dilluns

Les entregues de proves previstes per a aquesta setmana queden ajornades

Els serveis informàtics de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) mantindran el complex docent sense connexió a internet fins dilluns de la setmana vinent per evitar que hi hagi més infeccions a nous equips o sistemes, després del ciberatac que la institució va sofrir dilluns passat. La infecció obliga a treballar “de forma segura”, fet que implica no poder-se connectar a cap xarxa.
Entre d’altres conseqüències la mesura comportarà que les entregues de proves previstes per aquesta setmana s’ajornin. Fonts de la institució han destacat la reacció “ràpida” i “adequada” dels responsables dels sistemes informàtics, i afirmen que gràcies a l’aturada de servidors i xarxes s’ha evitat una afectació “més gran”.
Les mateixes fonts indiquen que la UAB està treballant per fer “l’autòpsia” del que ha passat. S’han aturat les aplicacions i la xarxa per seguretat i per fer una anàlisi precisa. En aquest sentit afirmen que si no es detecta bé què està infectat el virus podria replicar-se i anar infectant altres màquines i sistemes.

Finalment expliquen que la UAB està treballant per fer una web d’informacions d’urgència en un entorn més robust que suporti el flux de consultes.