La T-mobilitat amplia les proves d’usabilitat i introdueix nous canals digitals, com el web i l’aplicació mòbil

Les proves van començar a finals de juny amb la verificació de la validació, tant amb la targeta com amb el telèfon

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts
Tarjeta T-Mobilitat.

La T-mobilitat ampliarà en els pròxims dies les proves d’usabilitat. Aquestes van començar a finals de juny amb la verificació de la validació, tant amb la targeta recarregable com amb el telèfon mòbil. El col·lectiu participant d’aquella primera fase també ha pogut provar altres funcionalitats durant l’estiu i moltes d’aquestes persones ja tenen la seva targeta definitiva.

Des del 12 d’agost, més de 4.000 persones han adquirit la T-mobilitat i es desplacen de forma quotidiana en transport públic amb la T-usual de caducitat i preu reduït. A partir d’aquest dilluns, les proves s’obriran a la ciutadania general i s’introduiran nous canals digitals, com el web de T-mobilitat i les aplicacions T-mobilitat i TMB App.

L’aplicació de TMB amb funcionalitat T-mobilitat només la podran obtenir durant uns dies aquelles persones que tinguin invitació. Tots aquests canals són oficials i permetran fer gestions sobre suports i títols de transport T-mobilitat. Aquest punt de proves es desenvoluparà exclusivament entre els 36 municipis de l’àmbit de tarifa metropolitana, integrats a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Fins ara, l’alta al sistema i l’obtenció de la nova targeta recarregable estava tancada a un col·lectiu que havia d’anar a una sèrie de punts presencials habilitats. En aquesta nova fase, el registre a la T-mobilitat es podrà realitzar a través del web i als canals digitals de TMB, a més dels punts presencials.

Les persones que s’hi apuntin també podran fer-se el compte digital, que és el que permetrà realitzar gestions en línia, així com consultar factures i tràmits i accedir a les aplicacions mòbils, on també es podran comprar i recarregar títols i dur a terme més gestions.

Un cop registrats, podran sol·licitar la seva targeta. Si la demanen en línia als webs, rebran la targeta a la direcció indicada en un període màxim de deu dies. La targeta tindrà un preu habitual de 4,5 euros, però l’import serà de 2,25 euros durant aquests dies de prova.

Les persones que disposin d’Android amb NFC podran viatjar amb el seu telèfon, sense necessitat d’una targeta. L’aplicació T-mobilitat i TMB app permetran validar per accedir al transport públic, després de descarregar una funcionalitat extra que permetrà generar a cada aplicació una cartera electrònica on s’hi guardaran els títols virtuals de transport.

Les aplicacions seran gratuïtes, però aquesta funcionalitat tindrà un cost d’un euro, reduït a cinquanta cèntims durant els dies de prova. La versió de l’aplicació TMB App amb les funcionalitats T-Mobilitat està disponible de moment per un grup reduït de persones.

Actualment i durant aquests dies de prova, el preu dels suports i els títols de transport que ara mateix funcionen amb la T-mobilitat és del 50% de l’habitual un cop es posi en marxa. També és especial la caducitat dels títols, la T-usual i T-jove, que tenen una validesa de cinc dies en fase de proves. La targeta o aplicacions que s’adquireixin o es descarreguin durant la fase de proves continuaran sent vàlides quan s’iniciï la posada en servei.

Quan els títols s’esgotin, les persones que tinguin la T-mobilitat, podran recarregar-la a les màquines d’autovenda de la xarxa i també a través d’aplicacions oficials. En el cas dels mòbils amb NFC, tant Android com iOS, podran realitzar la compra i recarregar-la a l’instant a la targeta apropant els dos elements.

Així mateix, en aquesta nova fase es posaran en marxa dos nous canals digitals, un compte de Twitter, que difondrà informació del sistema i atendrà consultes, i un canal d’atenció i un altre de difusió de Telegram.

Des del 12 d’agost, més de 4.000 persones han adquirit la T-mobilitat i s desplacen de forma quotidiana en transport públic amb la T-usual de caducitat i preu reduït. En total, s’han acumulat més de 100.000 validacions per part de la ciutadania, amb registres diaris de més de 4.000 validacions.